Menu

ADAMS op Made in Asia

Adam en Shota, a.k.a. ADAMS, waren vorig jaar al in Europa voor een minitournee, en toen hen verteld werd dat ze opnieuw in Europa mochten optreden dachten ze daar geen twee keer over na. Op 14 en 15 maart was de band te gast op Made in Asia in Brussel. Ze gaven er naast een concert ook een showcase en een feestje voor de release de nieuwe cd van de band. Wij kregen de kregen de kans om Adams enkele vragen te stellen op de persconferentie.

Hoe is Adams ontstaan?

Shota : Adam ging normaal eerst aan een solocarrière beginnen, maar als producer heb ik ervaring in de muziekindustrie, dus vond ik het misschien interessanter dat hij een duo zou vormen met iemand anders en aangezien ik gitaar speel heb ik besloten om met hem een duo te vormen.

Van welke muziekstijl houden jullie of vanwaar halen jullie u inspiratie?

Vooral van visual Kei zijn we hevige fans en we gebruiken het ook als concept, vooral omdat het aantrekkelijk is.

Wat is jullie lievelingskleur of met welke kleur zouden jullie jezelf of elkaar vergelijken?

Onze favoriete kleur is paars, niet alleen persoonlijk maar ook als een band omdat we houden van alles wat opvalt.

Waarom een tournee in Europa?

20140325_Adams_1Shota: We zijn al in Duitsland geweest en ik wist dat dat zeker een succes was. Een tournee in Europa  was dus een mooie kans die we kregen. Het is ook een stap om te zien of we hier succes hebben en om zo misschien bekender te worden in Europa.

Waarom boys love? Hebben jullie bewust gekozen voor dat Concept?

Er moet een concept zijn om op te vallen. Bands en mensen met talent heb je aan iedere straathoek. Er moet dus een imago gecreëerd worden want de wereld van j-pop is groot. Dankzij het concept boys love concept val je al meer op. En of het nu positief of negatief bekeken wordt, de mensen zullen je wel onthouden.

Waarom hebben jullie gekozen voor muziek?

Adam: Ik had als kind een groep gezien op tv en droomde er sindsdien van om hetzelfde te doen.

Shota : Bij mij is het precies hetzelfde: ik had ook een groep op tv gezien, maar ik vond ze zo slecht dat ik toen zelf wou beginnen spelen om het beter te doen. Op mijn twaalfde kreeg ik een akoestische gitaar van mijn ouders en daarna ben ik overgeschakeld naar de elektrisch gitaar.

Shota, waarom ben je producer geworden?

Ik had in het verleden al in een paar bands gespeeld en ik ben ook naar verschillende talentagentschappen geweest . Met de tijd wou ik ook artiesten helpen en aangezien ik daar veel talent voor had, leek het me een goed idee om zelf producer te worden.

20140325_Adams_2Wat was de eerste internationale cd die jullie gekocht hebben?

Shota: Seks Pistols

Adam: Guns N’ Roses.

Wat is jullie grootste droom of doel?

Shota: Lopen over de Red carpet, een ster in Hollywood hebben of een belangrijke muziekprijs ontvangen.

Adam: Ik zou niets meer willen veranderen ik ben blij met wat we al bereikt hebben, ik beleef nu al mijn droom.

Wat zijn jullie plannen na jullie Europese tour?

We zouden graag in samenwerking met HighFeel (Japans agentschap, nvdr.) een nieuwe cd uitbrengen.

Wat vinden jullie van België?

Belgen zijn vriendelijke mensen en België heeft een toffe temperatuur. In Japan is het warm en altijd zo druk. Hier is alles heel relax en er is amper stress rond ons. We hebben op onze eerste avond voor het eerst mosselen gegeten en we vinden jullie bier echt perfect.

Op Zaterdag trad ADAMS op voor het grote publiek van Made in Asia. Onze reporter Marjan was erbij en dit zijn haar bevindingen.

20140325_Adams_4Ik was er tijdens de vorige tour niet bij, maar ik heb zeker geen spijt dat ik dit keer wel gegaan ben: de heren zetten genoeg sfeer op het podium voor een voltallige band. Dat begon al met de intro: een rondje langs de fans om handen te geven. De meeste bands die ik al gezien heb, eindigen daarmee, dus was het best verrassend om ADAMS ermee te zien beginnen. Volgens mij werkt dat zelfs beter, omdat Adam en Shota op die manier meteen een band leggen met het publiek, een goede kick-start voor hun show.

Wie weet waar ADAMS bekend voor staat, werd zeker voor het wachten beloond. Het homo-erotische thema was vooral tijdens het eerste en het laatste deel van het concert zichtbaar. Zo ging Adam aan het begin van het concert op zijn knieën voor Shota en speelde Shota op het einde zijn vest uit. Adam stond tegen het einde ook al bijna in bloot bovenlijf, mede dankzij Shota. Dat soort acts doet het publiek ontploffen in hysterisch gegil, en niet alleen mijn oren maar ook mijn camera besloten dat genoeg genoeg is. Ik heb me halverwege verwijderd van de eerste rij en ben de rest van het concert gaan volgen op de twee grote schermen aan weerszijden van het podium.

20140325_Adams_3In alle eerlijkheid was het aangenamer buiten het publiek, omdat je niet platgedrukt werd en een beetje rustig kan bewegen als je dat wil. Helaas werd de geluidskwaliteit wel aanzienlijk slechter per halve meter die je van het podium weg ging,  maar, laten we wel wezen, goeie rock blijft goeie rock, en dat hebben Adam en Shota echt wel onder de knie.

Al bij al was het zeker voor herhaling vatbaar, al zou ik ze persoonlijk volgende keer liever niet op een conventie zien, maar op een apart concert.

 

Marjan van Esbroek en Michael Crols

 

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

No comments

Geef een reactie