Menu

Avrils Hello Kitty

Avril Lavigne heeft een nieuwe single uitgebracht: ‘Hello Kitty’. Het internet is er in rep en roer van, maar dan niet in goede zin

De Canadese zangeres verkoopt goed in Japan, het is dan ook logisch dat ze haar pijlen op het land van de rijzende zon richt. In ‘Hello Kitty’ kan je haar zien ronddansen in Tokio, eet ze sushi en brabbelt ze zelfs enkele Japanse woorden, zoals ‘Minna saikou, arigatou’ (jullie zijn de beste, dank je) en ‘kawaii’ (schattig).

In het Westen zijn de reacties op haar laatste single niet mals, niet alleen wordt haar lied vreselijk slecht genoemd, Lavigne wordt beschuldigd van de fetisjering van de Japanse cultuur en zelfs racisme.

20140424_Avril_Lavigne_2Billboard noemde het een “embarassment in any language” en Entertainment weekly schreef: “There are serious questions whether it’s offensive or offensively obvious”.

Hoewel de single in het Westen niet goed onthaald wordt, zou het in Japan wel eens een schot in de roos kunnen zijn. Avril is er al langer kind aan huis en ik heb nog geen opmerkingen opgevangen dat Japanners zich beledigd voelen. Als je wel verontwaardigde reacties uit Japan zou kennen, laat het dan zeker weten in de comments.

No comments

Geef een reactie