Menu

BABYMETAL brengt eerste album uit

Na jaren van verbazing bij metalheads en J-pop fans over de hele wereld, heeft BABYMETAL (lees hier meer) eindelijk een eerste album uitgebracht. En misschien wel het beste nieuws: het album is wereldwijd beschikbaar

Zelfs iemand die niet echt een fan is van zware muziek, kan ook genieten van het album van BABYMETAL. De groep heeft dan ook evenveel popinvloeden als metalinvloeden. Hoewel er drums in hun muziek zitten en ze duidelijk geïnspireerd zijn door alles gaande van X Japan tot death metal, zijn de meisjes zeker even goed in zingen en dansen als in headbanging.

Op Amazon Japan staan er al enkele reviews van klanten die het album aankochten. Elke review is aangeduid met vijf sterren. Hier zijn enkele hoogtepunten van de reviews:

“Het is zeker de moeite om te vermelden dat de volgorde van de liedjes zeer interessant is. Van het eerste liedje tot en met het laatste heb ik het gevoel dat de dertien liedjes samen een reeks verhalen vormen. Ook nieuwe nummers, zoals de solonummers, laten de individuele persoonlijkheden van de bandleden duidelijk doorschijnen.”

“Luisteren naar deze muziek, die een metalbasis neemt en die mengt met alles gaande van grindcore tot dubstep tot hip-hop, is werkelijk geweldig.”

Natuurlijk zijn anonieme internetgebruikers niet de enigen die op het album reageren. Rolling Stone Japan Edition geeft het album 4.5 sterren en zegt erbij dat het album “zonder enige twijfel een meesterwerk is dat een van de beste albums van 2014 zal worden”.

Voor meer, lees het artikel op Japan Today.

No comments

Geef een reactie