Warning: A non-numeric value encountered in /home/backae24/domains/nippon-zasshi.be/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106
Menu

Beste manier om naar Japan te vliegen

Binnenkort hebben we een rechtstreekse vlucht tussen België en Japan. De Belgische premier Charles Michel had daarover onlangs gesprekken met All Nippon Airways (ANA), een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Japan. Tot die tijd zullen we nog op andere manieren naar Japan moeten reizen.

Nu moeten we dus nog altijd ergens overstappen voor we naar Japan kunnen en dat betekent dat er ook heel wat verschillende mogelijkheden zijn. Om de keuze wat gemakkelijker te maken, hebben we hier de snelste, de goedkoopste en de beste luchtvaartmaatschappijen naar Tokio (Narita) op een rijtje gezet, aangezien naar die Luchthaven de meeste en de goedkoopste vluchten naartoe gaan vanuit Europa.

Uiteraard is dit maar een richtlijn, aangezien het moment waarop je de vlucht boekt heel wat prijsverschillen met zich meebrengt. Bovendien is niet iedereen het er over eens welke luchtvaartmaatschappij nu een ‘goede’ en welke een ‘slechte’ is. Het enige waar we wel vrij zeker over kunnen zijn, is de reistijd, want die blijft altijd ongeveer dezelfde.

 

De snelste vluchten

Wat de reistijd naar Japan betreft, zijn her heel wat verschillen. Afhankelijk van waar je overstapt kan je zo’n 13 tot 20 uur onderweg zijn. Daarbij hangt het er vooral van af of de luchthaven waar je overstapt al min of meer op weg ligt naar Japan (logisch natuurlijk). Dit zijn de vijf kortste manieren om in Japan te geraken, transittijd inbegrepen:

Via Frankfurt am Main

Via Frankfurt, de hoofdluchthaven van Duitsland, kan je al in 13u30 in Japan geraken. Als je met één maatschappij wil vliegen vanuit Zaventem, dan kan dat met Lufthansa. Uiteraard is Duitsland oostelijker dan België dus zit je wel al op de goede weg. Je moet er wel rekening mee houden dat je eerste vlucht tot in Duitsland kort is en je tweede vlucht van Duitsland naar Japan meer dan tien uur kan duren.

Via Londen

Als je via Londen reist, ga je eerst naar het westen om nadien weer naar het oosten te vliegen. Toch is een vlucht via Londen vrij kort: je bent in totaal zo’n 14u15 onderweg. Daarbij ben je wel maar een uurtje naar Londen onderweg en moet je nog een twaalftal uren op het vliegtuig van Londen naar Tokio zitten. Als je met een enkele luchtvaartmaatschappij via Londen naar Japan wil, moet je met British Airways gaan.

Via Helsinki

Als je via Helsinki reist is de tijd die je erover doet al wat meer verdeelt tussen de twee vluchten, ongeveer drie uur tot in Finland en dan nog een kleine tien uur tot in Japan. In totaal ben je zo’n 14u15 onderweg. De luchthaven van Helsinki is trouwens niet enkel voor Japan een echte transitluchthaven, maar profileert zichzelf echt als een transitluchthaven tussen Europa en zowat heel Azië. Als je over Helsinki vliegt, ga je met Finnair (en eventueel met Japan Airlines).

Via Wenen

Ook als je naar Wenen gaat ben je al goed op weg richting het oosten. Van Zaventem naar Tokio over Wenen ben je ongeveer 14u20 onderweg. Daarbij ben je ongeveer twee uur onderweg tot Oostenrijk en dan nog eens een dikke tien uur van Oostenrijk naar Japan. Je kan met Austrian naar Japan via Wenen.

Via Amsterdam

Als je via Amsterdam gaat, ga je niet meteen oostelijk, maar is vliegen naar Tokio over Amsterdam vrij kort: zo’n 15u. Daarbij duurt je tweede vlucht wel meer dan 12 uur. Je kan met KLM via Amsterdam naar Tokio reizen. Als je graag wat Nederlands praat met mensen op het vliegtuig, is dat natuurlijk de beste optie. De prijzen zijn wel hoog.

 

De goedkoopste vluchten

De prijzen om naar Japan te vliegen, variëren sterk. Daarbij moet je rekening hoe lang op voorhand je reserveert, wanneer je wil vliegen, met welke luchtvaartmaatschappij en hoe laag de euro staat tegenover de dollar en de yen. Algemeen gezien kan je voor vluchten naar de andere kant van de wereld het best drie maanden op voorhand (ook niet vroeger) boeken, dan zouden de prijzen algemeen gezien het laagst zijn. Toch kan je voor Japan een week op voorhand ook nog heel goedkope vluchten vinden en heb je zelfs nog vrij veel keuze. De prijzen hieronder zijn voor een retourreis.

Aeroflot

De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft niet meteen de beste reputatie door een aantal incidenten in het verleden. Vandaag zijn de vluchten van Aeroflot wel veilig, zeker als het over langeafstandsvluchten gaat. Die kwalijke reputatie heeft er misschien wel voor gezorgd dat vliegen met Aeroflot naar Japan, met een overstap in Moskou, heel goedkoop is: al vanaf 450 euro kan je een vlucht boeken. De vlucht duurt ook niet zo lang en de verdeling in tijd tussen de twee vluchten is ook goed, aangezien je al heel oostelijk bent in Moskou.

Alitalia

Ook vluchten van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia zijn goedkoop. Je kan ook vanaf zo’n 450 euro via Rome naar Japan. Het duurt wel een paar uur langer dan via Moskou, aangezien je eerst naar het zuiden gaat om dan weer noordelijk te gaan om over Rusland naar Tokio te vliegen.

Etihad

Etihad is de luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, de maatschappij is misschien niet zo bekend, maar heeft wel een goede reputatie. Als je met Etihad naar Japan reist, stap je over in Abu Dhabi en betaal je ten minste 500 euro. Je bent ook hier wel wat langer onderweg aangezien je ook eerst weer zuidelijk moet gaan om dan weer richting noorden te vliegen.

SAS

De Scandinavische landen worden als duur beschouwd, maar een vlucht met Scandinavion Airlines of SAS naar Tokio is toch goedkoop: vanaf 500 euro kan je via Kopenhagen naar Tokio. Bovendien vlieg je niet meteen uit de richting, aangezien je toch over Rusland vliegt.

Emirates

Emirates staat bekend als een degelijke luchtvaartmaatschappij en verrassend genoeg zijn de vluchten naar Japan niet al te duur: vanaf 500 euro kan je over Dubai naar Tokio. De vlucht duurt wel wat langer omdat je, net zoals bij Etihad, eerst naar het zuiden gaat om dan weer naar het noorden te gaan.

 

De beste maatschappijen

Niet iedereen is het eens over wat een goede en wat een slechte luchtvaartmaatschappij is. Uiteraard hangt heel veel af van het personeel dat je net op jouw vlucht hebt. En als je veel voor een vlucht betaalt, verwacht je er natuurlijk ook meer voor terug. De onderstaande lijst met beste maatschappijen om naar Japan te vliegen is gebaseerd op de lijst met beste maatschappijen volgens de World Airline Awards 2015.

Emirates

Emirates staat al jaar en dag in alle lijsten van beste luchtvaartmaatschappijen. Bovendien, zoals hierboven vermeld, is een vlucht met Emirates over Dubai naar Tokio niet al te duur. Je doet er enkel iets langer over.

Turkish Airlines

Ook Turkish Airlines staat altijd bovenaan de lijsten met beste luchtvaartmaatschappijen. De prijzen om via Istanboel naar Tokio te vliegen, liggen ook helemaal niet zo hoog en de reistijd valt ook heel goed mee.

Etihad

Ook Etihad, hoewel bij velen niet zo bekend, is gekend voor zijn service. Zoals hierboven vermeld, is de maatschappij ook niet zo duur. De vluchten naar Tokio duren alleen net iets langer.

Lufthansa

Lufthansa staat bekend als een van de beste luchtvaartmaatschappijen van Europa. Met Lufthansa ben je ook snel in Tokio, zoals hierboven al vermeld, het prijskaartje voor een vlucht met Lufthansa is wel niet min.

Swiss

De belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Zwistserland Swiss biedt ook zeer degelijke vluchten aan. De reistijd duurt ook niet al te lang. De prijs om via Zürich naar Tokio te reizen durft wel sterk te schommelen; soms zijn de prijzen heel laag en soms vrij hoog.

 

Conclusie

Alles in rekening genomen, zouden de beste manieren om van Zaventem naar Tokio te reizen zijn over Londen met British Airways, via Helsinki met Finnair, via Abu Dhabi met Etihad, via Dubai met Emirates en via Istanbul met Turkish Airlines. Als je natuurlijk of de prijs, of de reistijd of de kwaliteit van de luchtvaartmaatschappij niet belangrijk vindt of juist het allerbelangrijkste, kan je op een heel andere keuze uitkomen.

 

 

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

One comment

  1. Vega schreef:

    Ik heb al verschillende artikels gelezen en desondanks dat sommigen wat aan de korte kant zijn, vind ik het best wel een leuke site. Het verwondert me wel dat er nooit comments zijn? Zijn de bezoekers van de site net zo verlegen als Japanners? 😀

    Anywayz ik reageer op dit artikel, omdat ik nog nooit naar Japan ben geweest. Toen ik een paar weken geleden in de krant las dat er rechtstreekse vluchten gaan komen van Zaventem naar Tokyo, begon het bij mij wel te kriebelen. Ik wil best dit jaar in oktober/november gaan.

    Ik vroeg me dan ook gewoon af of er iemand van deze site van plan was om ook naar Tokyo te gaan in die periode. Ik spreek geen Japans en het zou wel fijn zijn om niet alleen te gaan, omdat ik niet taalmachtig ben.

Geef een reactie