Menu

BUCK-TICK "THE DAY IN QUESTION 2011"

BUCK-TICK “THE DAY IN QUESTION 2011”

Concert DVD  

Release datum | 23 mei 2012

Review | Hilde Heyvaert

  

 

Vorig jaar, op 29 december om exact the zijn, gaf BUCK-TICK hun laatste concert van dat jaar, een DAY IN QUESTION editie (iets dat ze al een aantal jaar doen als ik me niet vergis).  Het was de eerste keer in het bijna 25 jarige bestaan van de band dat een van hun optredens via livestream uitgezonden werd.

 Ik geef eerlijk toe dat ik de DVD nog niet gezien heb, maar ik was wel een van de vele duizende fans die het op nico nico live stream gezien hebben vorige december.  Het is achteraf ook nog ongeveer een maand beschikbaar geweest op youtube, waar ik het ook nog eens herhaaldelijk gezien heb, dus ik weet echt wel waar het over gaat en waar ik het over heb.

 Wat live optredens betreft is dit echt een fantastisch concert.  Ze klonken geweldig, de podium outfit van Imai was zelfs niet al te afgrijselijk om te aanzien (ergens in Japan mist er een bommake haar kleren en waarschijnlijk ook wat gordijnen en een bedsprei) en Atsushi Sakurai heeft zijn volledige vocaal gamma nog eens open getrokken.  Herhaaldelijk.  Zonder ook maar een enkele keer de mist in te gaan.  Iedereen die deze band ook nog maar een beetje kent weet dat de zanger van B-T een van de meest impressionante stemmen van de internationale muziekindustrie heeft, hij kan zowat alles aan gaande van extreem laag tot ridicuul hoog, en dat bewijst hij heel het concert lang.

 Zoals het vaak het geval is met veel Japanse releases bestaat hier een gewone editie van, die enkel het concert is zonder de toegiften (6 nummers) of andere bijlagen, en een gelimiteerde editie die helaas bijna dubbel zo duur is als de gewone.  Op deze editie staan wel alle toegiften en ze komt met een cd versie van het concert, wat het wel het overwegen waard maakt om toch maar voor deze versie te gaan.  Als je het concert niet op CD wil, dan zou ik het toch maar laten om zoveel extra te betalen want zelfs zonder de 6 toegiften blijft dit een episch concert.  En voor die paar extra nummers is dubbel de kost wel een pijnlijke affaire voor de portefeuille.

 TRACKLIST  (vetgedrukte nummers staan enkel op de gelimiteerde versie, die dus ook met live cd versie van het concert komt bovenop de DVD)

1.

HURRY UP MODE

2.

SEXUAL ×××××!

3.

PHYSICAL NEUROSE

4.

ANGELIC CONVERSATION

5.

悪の華

6.

さくら

7.

JUPITER

8.

die

9.

love letter

10.

idol

11.

MY FUCKIN’ VALENTINE

12.

Baby, I want you.

13.

極東より愛を込めて

14.

GIRL

15.

ROMANCE

16.

Alice in Wonder Underground

17.

Memento mori

18.

独壇場Beauty -R.I.P.-

19.

…IN HEAVEN…

20.

MOON LIGHT

21.

夢魔ー The Nightmare

22.

DIABOLO

23.

JUST ONE MORE KISS

24.

COSMOS

No comments

Geef een reactie