Warning: A non-numeric value encountered in /home/backae24/domains/nippon-zasshi.be/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106
Menu

Info

Nippon Zasshi is een VZW die de Japanse cultuur in de Benelux maar voornamelijk in België en Nederland wil promoten door middel van een online weblog / magazine en door het organiseren van activiteiten.

Nippon Zasshi is ook een groep vrijwilligers die een deel van hun tijd opofferen om alles draaiende te houden, een groep die de handen in elkaar geslagen heeft om er iets moois van te maken.

Agnes is medeoprichter van Nippon Zasshi. Ze helpt bij de  organisatie en schrijft artikels. Als gothic lolita en studente Japanologie is ze gepassioneerd door de Japanse keuken en zeer geboeid door de Japanse cultuur, zowel oud als nieuw. Xenia is als anime- en mangaverslaafde helemaal in de Japanse cultuur terecht gekomen. Sindsdien is de Japanse cultuur een passie voor haar geworden. Xenia is voorzitster, redacteur en fotografe. Daarnaast zorgt ze voor droge opmerkingen. Nick is een enthousiaste man die geïnteresseerd is in de Japanse cultuur. Hij wenst die dan ook naar voren te brengen en te delen in onze huidige maatschappij. Nick is onder-voorzitter, penningmeester, allroundhulp en organiserende macht van Nippon Zasshi.
AaronAaron is een trouwe steun binnen Nippon Zasshi en minister van transport. Japan staat voor hem synoniem voor eer en een mix tussen traditie en technologie. Hij wil zijn passie voor Japan delen met iedereen die er voor open staat. Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. In zijn vrije tijd is hij een grammaticale mierenneuker. Hij is ook geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit. JoostJoost is een all round geek met een passie voor Ghibli, Japan en informatica. Een droge kerel maar telkens recht voor de raap. Webmaster, fotograaf en lolbroek is zijn plek binnen Nippon Zasshi.
Jolien is zot van katten, droomt van een kleerkast vol kimono’s en is gek op verkleden. Japan is voor haar dan ook de hemel op aarde. Alleen van sushi gaat ze nog lopen. Thomas houdt zich bezig met het visuele aspect van Nippon Zasshi, hij is mee verantwoordelijk voor de website en is ook actief voor Nippon Zasshi op conventies. Elke gelijkenis met Kiki van Kiki’s Delivery Service is louter toeval. Karel is een animeliefhebber. Hij schrijft dan ook de animereviews voor Nippon Zasshi.Meer doet hij dan ook niet wegens een grote Final Fantaxy XIV-verslaving. Japanse muziek en gebruiken staan ook op het menu. ‘Once you go Japan, you always go back!’
Thorsten is intens geïnteresseerd in de Japanse cultuur en geschiedenis, cosplay en rondhangen met vrienden. Hij is gamer, fotograaf en undercover-metalhead waarvan niemand weet wat hij juist bij Nippon Zasshi doet. Brent is een geeky madhatter die houdt van videogames, kunstfotografie en cinematografie. Binnen de organisatie speelt hij een allround karakter. Zijn affiniteit met Japan is Nintendo, mythologie en ‘the weird’. Rosane is gefascineerd door de Japanse mangatekenstijl, mode en muziek.  Ze helpt mee bij de organisatie en evenementen en schrijft interviews en reviews.
Laura is een fervente gamer en fantasy-cosplayer. Ze is de oba-chan der maids en J-popenthousiasteling. Maruneko
Verlegen poesje.
Nyaa~

Hou je van Japan en lijkt het je wat om mee te helpen aan Nippon Zasshi?
Mail dan naar de redactie.
Wij zoeken nog:

 • redacteurs,
 • reporters,
 • webdesigners,
 • eventpromotors,
 • eventmedewerkers,
 • mensen die naar Japan gaan of naar Japan zijn geweest.

Redactie:

redactie [at] nipponzasshi.be

Verantwoordelijke:

Xenia Colpaert, Voorzitster.

Nippon Zasshi VZW
Hillarestraat 189
9160 Lokeren
0638.925.538

xenia [at] nipponzasshi.be

Conventies en evenementen:

In opbouw.

Organisaties:

Ganbaro VZW

Ganbaro VZW

Universal Cosplay Shelter

Universal Cosplay Shelter

2 comments

 1. jason schreef:

  Hallo, ik (en in sommige mijn vriendin) hadden veel foto’s laten maken en er waren een paar die ik echt geweldig vond die niet op de site staan. Graag zou ik graag die foto’s willen 🙂

  Groetjes

 2. Triene-Mie Le Compte schreef:

  Graag nieuwsbrief aub.

Geef een reactie