Menu

Interview: LOKA

LOKA doet een tournee door Europa voor hun Quattro album, en België zal het geweten hebben. Het achtste concert van de Europese toer vond plaats in ‘Le Garage’ in Luik. Daarmee kwam de band halverwege zijn Europese tour en dus leek het ons het perfecte moment om met de bandleden eens samen te zitten en terug te blikken op hun carrière.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?
Kihiro: Ik ben eigenlijk begonnen met een soloproject. Na een tijd ontmoette ik Kenichi (drums, nvdr). Katsumi (bas, nvdr) ontmoette ik via de band ‘Back-arm’. De band van Sin (gitaar, nvdr) stopte, en na een tijd samen op te treden besliste hij om officieel de band te vervoegen.

Waarom optreden in België? Gezien de afstand tot Japan is dat niet voor de hand liggend.
Kihiro: Waarom niet? Deze keer kwamen we naar hier omwille van Japan Expo Frankrijk, en daar zouden we optreden. We weten dat we hier in België fans hebben, omdat we ooit eens in Brussel hebben opgetreden, dus vonden we dat we moesten terugkomen.

Wat associeerden jullie met België voor jullie naar hier kwamen?
Kihiro: Eerlijk? Wafels en bier.

Wat is het grootste verschil tussen het Japanse en het Belgische publiek?
Kihiro:  Het Belgische publiek is heel eerlijk in zijn beleving van muziek. De Belgische fans zijn ook heel beweeglijk en veel luider. Het Japanse publiek is voornamelijk meer verlegen.

Welke plaats in Japan zouden onze lezers moeten bezoeken, moesten ze ooit in Japan terechtkomen?
Kihiro: (Denkt lang na) Kioto. Die stad toont het meer traditionele Japan. Tokio is gewoon verschrikkelijk druk met veel te hoge gebouwen enzo. Als je echt Japan wil beleven, raad ik meer de westelijke kant aan en ook Osaka is leuk.

Wat zou je je Belgische fans willen vertellen?
Kihiro: Olé olé…

Volgen jullie het Wereldkampioenschap voetbal, en hoe voelen jullie je met de uitschakeling van Japan?
(Japan was uitgeschakeld in Groep C. Groepswinnaars waren Colombia en Griekenland, nvdr)
Kihiro: Echt verschrikkelijk. Het is wel maar het wereldkampioenschap, niet dat dat iets veranderd. We supporteren nog voor België en Nederland, maar misschien is het niet slecht moest Brazilië winnen.

Oké, misschien is dat onderwerp wat pijnlijk. Wat is voor jullie het beste aan het optreden, en op het podium te staan?
Kihiro: Aaah, dit is het leven hé. Als je ergens een optreden hebt gegeven, en je komt een tijd later terug en er staan opeens meer mensen voor het podium om je te zien optreden geeft dat vertrouwen. Je voelt je alsof je het juiste aan het doen bent en het geeft je visie en doel voor de toekomst. Ook wordt de band dan steeds beter en dat geeft echt een goede vibe. En eerlijk gezegd, momenteel is dit ons leven. We doen tegenwoordig weinig anders dan optreden.

Hoe ziet LOKA er binnen 5 jaar uit?
Kihiro: Ons doel is echt groot te worden. Binnen vijf jaar zouden we graag een concert geven in een stadion voor 10 000 mensen.

Bedankt voor jullie tijd, en nog heel veel succes in jullie verdere tournee.

20140629_LokaKenichi

[slideshow id=47]

No comments

Geef een reactie