Menu

J-Music Corner: Season of Ghosts

Sophia was vroeger de zangeres van de loud-rockband “BLOOD STAIN CHILD”. Ze heeft in het verleden ook samengewerkt met bands zoals “MEJIBRAY” en “DEATHBIE”, maar nu streeft ze naar een solocarrière met haar “Season of Ghosts”-project. Momenteel is ze aan haar debuutalbum “The Human Paradox” aan het werken. Het album zal dit jaar uitgebracht worden. Op YouTube kan je al naar een albumtrailer luisteren.

De zangeres/songwriter/creator/producer is geboren in Caracas, Venezuela, maar verhuisde op driejarige leeftijd naar Thessaloniki, Griekenland. Dankzij de muzikale kennis van haar grootvader begon ze vanaf haar vier jaar piano te spelen. Terwijl ze piano speelde voelde ze een verbondenheid met muziek en mensen die dezelfde kennis en passie deelden. Sophia was zo gedreven om andere mensen te inspireren dat ze besloot om evenementorganisator te worden in Griekenland. Met haar DJ/VJ-sets besloot ze om de Japanse rockmuziek, vooral de Visual Kei, en de Japanse popcultuur te promoten. Hoewel Sophia druk bezig was met het organiseren van evenementen begon ze samen te werken met verscheidene Japanse artiesten en record labels als agent en promoter. Ze was ook de eerste persoon om de Harajuku fashion street style in haar vaderland te vertegenwoordigen.

Sophia mocht dan wel heel gepassioneerd zijn door muziek, maar ze vond dat een opleiding en talen het belangrijkst waren. Ze behaalde universitaire diploma’s van Law School and Translators School. Verder spreekt Sophia vloeiend Grieks, Japans en Engels. Ze blijft ondertussen nog nieuwe talen studeren. Tijdens haar studies aan de universiteit leerde ze gitaar spelen en zingen. Het was rond die tijd dat ze besloot om een performer te worden.

In 2010 werd ze aangesproken door BLOOD STAIN CHILD die op dat moment een nieuwe vocalist zochten. Sophia diende haar demo in en de band koos haar als leadzangeres voor hun aanstaande album en toer. Hun eerste show in december 2010 in Tokio was uitverkocht. Vanwege haar persoonlijkheid op het podium werd ze benaderd door de populaire lolitamodelijn “Chantilly/Atelier Pierrot”, dat Sophia als nieuwe vertegenwoordiger wou. Vanaf dat moment bleven de aanbiedingen binnen stromen.

Het vijfde album van BLOOD STAIN CHILD, “Epsilon”, werd uitgebracht op 15 juni 2011. Tot op vandaag is “Epsilon” nog steeds het bestverkopende album van BSC. Met de uitgave van het album werd de deur geopend voor internationale optredens. BLOOD STAIN CHILD maakten hun internationale debuut in Amerika en Europa. Tijdens de toer werd Sophia door “Studio Ghibli” gekozen om de populaire “Princess Ghibli”-metalalbums in te zingen. “Princess Ghibli 1” was uitverkocht voor de releasedatum dankzij pre-orders.

In 2012 voelde Sophia dat zij en BSC in verschillende muzikale richtingen wilden gaan. Kort daarna verliet Sophia de band om haar eigen visie op muziek en inspiratie achterna te gaan. In oktober 2013 kwam Sophia’s soloproject “Season of Ghosts” tot leven. Haar debuutalbum zal dit jaar uitkomen. Sophia heeft vermeld dat MiA, gitarist van de populaire Visual Kei band MEJIBRAY, mee zal werken aan het album. Songtitels en andere details zullen op een later moment bekend gemaakt worden.

Van 18 tot 20 oktober 2013 was Sophia als vip te gast bij het “Metal Female Voices Festival” hier in België. Jammer genoeg trad ze niet op, maar ze maakte wel tijd om haar fans te begroeten.

Om Halloween te vieren, bood ze haar cover van “Sarah’ s Theme – Come little children” gratis aan op SoundCloud. Voor die cover werkte ze samen met “ZOMBIE SAM”. Dit is wat Sophia te zeggen had over het liedje: “Zowel Sam als ik houden van Halloween dus toen hij aankwam met het idee om zo’n briljant lied te coveren, dacht ik dat het een hele coole manier was om de start van Season of Ghosts te vieren. Het is een cadeautje om “dank je” te zeggen voor al jullie liefde en steun die jullie me gegeven hebben tijdens al deze jaren. Happy Halloween!”

Kelly Govers

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

No comments

Geef een reactie