Menu

Japanse etiquette bij het eten

Washoku, ofwel de Japanse keuken, is onlangs opgenomen in de werelderfgoedlijst. En Japan zou Japan niet zijn, moesten ook daar geen hoop regeltjes aan vasthangen. Je eetstokjes op je kommetje laten liggen of wasabi met sojasaus mengen zijn bijvoorbeeld totaal not-done. Nieuwswebsite Japan Today bracht daarom een lijst met tien ‘faux pas’ bij het eten van Japans eten uit:

  1. Gebruik nooit je handen om vallend eten op te vangen.
  2. Bijt geen eten in tweeën met je tanden.
  3. Meng geen wasabi met sojasaus.
  4. Leg het deksel van je kommetje niet ondersteboven.
  5. Leg de schalen van mosselen niet in het deksel van je kommetje of op een apart bord.
  6. Neem eerst je kom vast en dan pas je eetstokjes.
  7. Raak geen eten aan dat je niet gaat opeten.
  8. Laat je eetstokjes nooit op je kommetje rusten.
  9. Gebruik de achterkant van je stokjes niet om iets van een gemeenschappelijk bord te nemen.
  10. Hou je eten nooit hoger dan je mond.

Lees het volledige artikel op Japan Today.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

No comments

Geef een reactie

Nieuwsbrief

Komende Events

Geen activiteiten.