Menu

Review: Your Lie in April

Shigatsu wa kimi no uso

type | serie (22)
jaar | 2014
genre | animatie, drama, muziek
studio | A-1 Pictures

Shigatsu wa kimi no uso type | serie (22) jaar | 2014 genre | animatie, drama, muziek studio | A-1 Pictures De anime Your Lie in April neemt je mee op een emotionele reis van Kousei Arima. De jonge pianist verliest op zeer jonge leeftijd zijn moeder. Daardoor verliest hij de gave om zijn muziek te ‘horen’ als hij piano speelt. Kousei laat de piano links liggen en bekijkt de wereld als donker en grijs. Zijn hele wereld wordt ondersteboven gegooid als hij op een dag muziek hoort in een park en zo Kaori Miyazono ontmoet. Zij lijkt wel de tegenpool…
Originaliteit
Kwaliteit
Verhaal

User Rating: Be the first one !

De anime Your Lie in April neemt je mee op een emotionele reis van Kousei Arima.

De jonge pianist verliest op zeer jonge leeftijd zijn moeder. Daardoor verliest hij de gave om zijn muziek te ‘horen’ als hij piano speelt. Kousei laat de piano links liggen en bekijkt de wereld als donker en grijs.

Zijn hele wereld wordt ondersteboven gegooid als hij op een dag muziek hoort in een park en zo Kaori Miyazono ontmoet. Zij lijkt wel de tegenpool van Kousei te zijn, want de wereld is voor haar een vol met kleur en licht. Samen met zijn twee boezemvrienden Tsubaki en Watari stapt Kousei, zonder het te weten, een emotionele rollercoaster op.

Anime Your Lie in April.In het 22 aflevering durende verhaal, word je meegenomen op de zoektocht naar het ‘gehoor’ van Kousei. Er passeren een aantal pakkende flashbacks van Kousei de revue.

Hoewel  Kousei Arima het hoofdpersonage is, worden de andere personages niet vergeten. We krijgen regelmatig scenes te zien met Tsubaki, Watari en Kaori in de spotlight.

Halfweg het verhaal word je opnieuw door elkaar geschud en bouwt het verhaal zich verder op naar een climax. Het einde mag dan nogal voorspelbaar zijn, de reeks bouwt het verhaal prachtig op en neemt je zonder moeite mee tot aan het einde.

De emotionele afleveringen worden begeleid door prachtige klassiekemuziekfragmenten, waarbij zowel de titel als het geluid een weergave zijn van de fase waarin we ons bevinden in de rollercoaster van emoties. Grafisch valt er op de reeks niets aan te merken en de beelden zijn een streling voor het oog.

Ben je wel te vinden voor een emotionele anime die gebruik maakt van muziek om de gevoelens van de personages weer te geven? Geef deze reeks dan zeker je tijd. Spijt zal je niet hebben!

 

Karel Van der Jeugt

Karel Van Der Jeugt

Karel is een animeliefhebber. Hij schrijft dan ook de animereviews voor Nippon Zasshi.Meer doet hij dan ook niet wegens een grote Final Fantaxy XIV-verslaving. Japanse muziek en gebruiken staan ook op het menu. ‘Once you go Japan, you always go back!’

Karel Van Der Jeugt

Karel is een animeliefhebber. Hij schrijft dan ook de animereviews voor Nippon Zasshi.Meer doet hij dan ook niet wegens een grote Final Fantaxy XIV-verslaving. Japanse muziek en gebruiken staan ook op het menu. ‘Once you go Japan, you always go back!’

No comments

Geef een reactie