Menu

Vanaf oktober rechtstreeks naar Japan

Vanaf 25 oktober vliegt de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA rechtstreeks van Zaventem naar Japan. Het is voor het eerst sinds 2001 dat er een rechtstreekse vlucht is tussen België en Japan. Elke dag zal er een vlucht heen en terug zijn en de prijzen vallen heel goed mee.

Tijdens de economische missie hadden Belgisch premier Charles Michel en vicepremier Kris Peeters gesprekken met de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways (ANA). Toen bleek al dat de luchtvaartmaatschappij positief stond tegenover het idee om een rechtstreekse vlucht tussen Japan en België te verzorgen. De beslissing daarrond was vrij snel genomen en nu weten we ook hoe vaak – en vooral voor welke prijs – je een vlucht naar Japan kan nemen.

Vanaf 25 oktober zal er elke dag om 20.50 uur een vlucht met 169 zitplaatsen van Zaventem naar Narita bij Tokio vertrekken en de volgende dag om 16.10 uur aankomen in Japan. De terugvlucht is om 11.15 en komt aan om 15.15 in Zaventem. Zowel heen als terug zal de vlucht dus ongeveer een elftal uur duren en dat is snel. Als je nu via een ander land reist, moet je toch rekening houden met ongeveer 15 uur.

Voor de prijs moet je het absoluut niet laten: er zijn tickets van 499 euro voor ‘economy class’ en 1 099 euro voor ‘premium economy class’. Die prijs is ook in vergelijking met een vlucht via een ander land goedkoop, gemiddeld betaal je daarvoor ongeveer 600 tot 700 euro voor de goedkopere tickets. De prijzen die nu zijn bekendgemaakt zijn wel de zogenaamde ‘lanceringsprijzen’, het kan dus dat die nog gaan stijgen na verloop van tijd.

Tot oktober zal je dus wel nog via een omweg naar Japan moeten. Als je je afvraagt wat daarvoor de beste opties zijn, lees dan zeker dit artikel.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

Rutger Gaumann

Rutger is gefascineerd door talen, vreemde culturen en internationale politiek. Hij is geboeid door Japan in al zijn vormen: geschiedenis, anime, manga, gekke uitvindingen en actualiteit.

One comment

  1. Vega schreef:

    Wie gaat er in oktober naar Japan?

Geef een reactie